Alla inlägg under augusti 2008

Av Hanna A - 16 augusti 2008 10:38

- damma

- dammsuga övervåningen

- våttorka golven på övervåningen (vad har hänt? De känns så klibbiga!)

- duscha barnen

- packa upp (åh vad tråkigt)

- tvätta tvätta tvätta


Jag kan redan bocka av nedersta punkten! Jag har kört en maskin redan, och även hängt upp den - ute! Och min andra maskin är klar om en halvtimme.


Just nu är jag väldigt väldigt hungrig och måste botanisera i kyl och skåp för att se om vi har något ätbart.


Solen skiner ute så chansen att få tvätten torr snabbt är rätt så stor, vilket är skönt efs min torkställning brakade samman häromveckan. Så nu har jag torkskåpet att hänga i och jag kan ju alltid sätta på det om det kniper men jag tycker det känns onödigt att slösa energi om jag inte måste. Torktumlare har jag också, men den kör jag bara i yttersta nödfall.


Nähä, frukost för att få upp blodsockret. NU!


Av Hanna A - 16 augusti 2008 09:02


Underbart med ett snabbt internet igen! Det går fort att spara, öppna nya sidor och jag kan skriva snabbt utan att datorn måste stanna upp och tänka i mellanåt. Underbart! Och hemskt, tänk vad datorberoende man har blivit. Men det är ju tack vare datorn man kan ha kontakt med människor, oavsett var i världen de befinner sig. Hej Catrin!


Idag skiner solen här. Just nu iaf.


Skönt! Då kan jag hänga ut min tvätt! Fast jag säger inte det högt för då kommer det garanterat in regnmoln.


Nä, om jag skulle ta en dusch kanske? Eller så väntar jag tills maken har sovit klart så behöver inte han bli störd.


Ok, får sitta här och surfa runt lite istället då! *stackars mig hihi* 


Av Hanna A - 16 augusti 2008 08:31


Borta bra men hemma bäst är verkligen något som stämmer såå bra! Vi har haft det underbart på Öland - det perfekta semesterstället! Och det är verkligen med sorg i bröstet som man åker därifrån, men det är ju såå himla skönt att komma hem!


Resan gick bra, jättebra till och med, iom att vi åkte sent så somnade ju barnen och sov mestadels. Men det är ju en så himla tråkig väg. Även i dagsljus är den tråkig. Bara skog, några ängar och några få samhällen... Vi lämnade norra Öland tjugo över åtta på kvällen och var hemma ca halv två. 

Av Hanna A - 15 augusti 2008 15:23

Nu är vi tillbaka efter några härliga timmar på stränderna. Vi åkte först till vår lilla playa vid Östersjön men där blåste rätt kallt och det var knappt 17° i vattnet (och jag gick inte långt ut i vattnet kan jag säga! Ankeln ungefär... Ett par meter längre ut var det ännu kallare) Till och med G tyckte det var kallt!


Så vi packade ihop efter en halvtimme och åkte till västsidan istället. Där var det 19° (ff kallt i mitt tycke men G var gladeligen i!)


Vi låg mellan några sanddynor och vinden kom åt bara lite grann, nästan på gränsen till att det blev för varmt. Jätteskönt var det!  


Fikade lite och plockade lite fina småstenar och badade fötterna.


Nu ska vi äta en väldigt försenad lunch och sen ska vi packa och städa huset. Gud vad tråkigt, men det måste göras.


Efter Bolibompa eller Hej hej sommar eller vad det är, beger vi oss hemåt! Om vi hunnit bli klara då vill säga!


Det blir nog inget mer bloggande idag, eller ikväll, utan det får bli i morgon (hej bredband!)


Ha en skön dag alla! 

Av Hanna A - 15 augusti 2008 09:14

Jag får gå omkring med linne idag och smörja magen med barnens solkräm med faktor 30 kanske. 


Bra, jag har en anledning att inte doppa mig idag! Fast... jag måste nästan i och doppa mig. Kan inte komma hem och berätta att vi varit på stranden flera gånger och haft jättefint väder - och inte badat!


Ska duka fram frukost nu, ska bara invänta handbollsdamernas match som pågår just nu. Spännande värre!


På återseende! 

Av Hanna A - 15 augusti 2008 08:38


Jag har sovit som en stock i natt, vaknade någon gång mitt på natten/tidigt på morgonen av att G kom och ville ha sällskap till toan. Han hade drömt något och var lite rädd. Men sen somnade jag om igen. Magen har mått bra och mår fortfarande bra. Jag tackar Aloe Vera för det!


Idag blåser det bara lite lite och solen strålar från blå himmel - helt underbart! I morgon ska det bli regn så då beger vi oss hemåt så fort vi bara kan i morgon bitti, efter att vi packat klart och städat huset. Hade det varit fint i morgon hade vi åkt till stranden efter frukost, men lika bra att få komma iväg! Helst skulle jag vilja åka i kväll, men jag tror inte det är så klokt, stackars maken ska orka med också!


Åh vad jag längtar hem nu! Inte för att jag inte trivs här, för det gör jag! Jag älskar verkligen Öland och skulle önska att jag kunde komma hit oftare. Men nu är vår vecka snart slut, på måndag börjar skolan och på tisdag börjar jag jobba igen och sen är det vardag ända fram till jul. Jag vill hem och tvätta och komma i ordning inför nästa vecka.



Av Hanna A - 14 augusti 2008 22:14

Barnen somnade med en gång efter att vi sagt godnatt till dem. Varje kväll den här veckan har de somnat bums. Vi har inte behövt tjata en endaste gång! Helt fantastiskt. Det var första kvällen som sonen kom upp och sa att han inte kunde somna, men det krävdes bara att han låg still i sin säng så sov han!


Underbart att få ett par timmar för oss själva på kvällen. Det här är nog första semestern på många år som vi faktiskt fått egna lugna, sköna kvällar. Tidigare år har sonen varit en riktig semestermarodör som bara vägrat att lägga sig och somnat. Usch vad vi har fått bråka med honom, han förstörde två somrar i rad för oss när han var fyra och fem år gammal. Övriga somrar har väl varit sådär men just dessa två somrar förpestade han varje kväll för oss... Nu är han sju år och somnar som ett ljus! Hoppas att det håller i sig även fortsättningsvis. Fast jag hoppas inte på för mycket... lika så bra tror jag.


Nu säger jag godnatt och hoppas att min mage inte ska pajja i natt... och så hoppas jag att jag vaknar pigg tidigt i morgon bitti och att vi får en underbar dag på stranden i morgon! (jag kommer bli tvungen att täcka över min mage som ff är rätt röd upptill... )


Av Hanna A - 14 augusti 2008 21:23


Det är så gott och så trevligt på Lammet & Grisen. Man äter på tok för mycket, men magen blir fortare mätt än ögat, och munnen skulle jag vilja tillägga.


Förutom flera olika sorters lamm- och fläskkött så finns det massor med tillbehör: Potatisgratäng, bakad potatis, olika såser och röror, Kvibille Ädelostkräm, olika sorters smör, sallader, bröd (såå gott med vitlökssmör på), flera sorters oliver mm mm. Och herregud vad man äter. Undrar hur min mage kommer må i natt... Denna blandning, denna mängd mat och så allt vitlökssmör... 


Till detta tog jag ett franskt rosévin. Himla gott!


Nu ska jag natta barnen. 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards